Sikeres és eredményes hajbeültetés műtét titka

Sikos Hajbeültetés Klinika tel: +36203733087 e-mail: info@sikos.hu

Ha  valódi  és minőségi eredményeket szeretne látni, akkor látogassa meg a Sikos Hajbeültetés Klinika fotó és videogalériáját!
Több mint 100 paciens több mint 1000 képe és folyamatosan frissül! Galériánk Magyarországon egyedülálló mennyiségű és minőségű saját hajbeültetés eredményeket tartalmaz!

Miért eredményes a Sikos Hajbeültetés Klinika műtétje?

Mi tudjuk hogyan nő a haj, hogyan működik, miért van a hajritkulás, és hogyan lehet pótolni átültetéssel. Kiemelt figyelemmel látjuk el pacienseinket - csak egy műtétet vállalunk naponta. Sok tapasztalat, speciális műszerezettség, képzett asszisztencia és összhang a paciensekkel a kiváló eredmények záloga!
Hajátültetés, hajbeültetés előtt-után

  • Reális tervek, átgondolt szervezettség
hajbeültetés hajátültetés előtt hajbeültetés hajátültetés után
Hajbeültetés hajátültetés előtt -után Sikos Klinika paciens

Több mint 2 évtizedes tapasztalatunkkal reális tervek alapján magas  szakmai színvonalon tudjuk biztosítani a kiváló eredményeket!A sikeres eredmény eléréséhez komoly tapasztalatra, hozzáértésre és figyelemre van szükség az operáló orvos és a segítő asszisztencia részéről. A jól megtervezett hajbeültetés-hajátültetés műtét sikerességének és     eredményességének záloga a precíz, pontos végrehajtásban rejlik.

A hajbeültetés műtét sikeres végrehajtásában nagyon fontos szerepe van a Sikos Klinika átgondolt, jól felépített műtéti „ logisztikájának”. Kétezer, vagy ennél nagyobb számú follikuláris graft kinyerését és biztonságos átültetését  a szükséges szövetkímélő mikrosebészeti technikával meghatározott időn belül teljesíteni különleges feladat. Ehhez komplett operatív stratégiára, különleges műszerezettségre, műtői felszereltségre, tapasztalt orvosra és több gyakorlott asszisztensre van szükség.

A Sikos Hajbeültetés Klinikán FUE egyenkénti kihúzásos hajvételi módszerrel, kézi vagy gépi technikával egyedülálló módon óránként akár 800-1200 teljes, jó minőségű graft kinyerését tudjuk biztosítani, így egy műtéti napon átlagosan kb. 1500-3000 graft-hajtüsző egység (kb. 3000 -6000 hajszál)  kerülhet átültetésre kb.  6-8 óra tiszta műtéti idő alatt.

Ezzel a paciens műtőben töltött idejét minimálisra csökkentjük, és a graftok a lehető legrövidebb időt töltik szervezeten kívül. Ha túl hosszú lenne a műtét (estig- éjjelig tartana 10-12 órán át, ahogy esetleg más klinikán történik) akkor az érzékeny graftok sokkal  több időt lennének kénytelen a szervezeten kívül tölteni, amellyel jelentősen csökkenhet a túlélési esélyük. A paciensek számára is felesleges lenne a terhelés, nem beszélve a személyzet kocentráló képességének csökkenéséről.

FUT csíkvételi eljárással kb. 6 órás műtéttel 2000-2500 graftot (kb. 4-6000 hajszálat) ültetünk be általában.

A jó hajnövekedéshez szükséges, hogy az átültetésre kerülő follikuláris egységek- hajtüszők ne sérüljenek meg a kivétel –feldolgozás során. A hajvétel- feldolgozás során az ún. transzekció, azaz a graftok- hajtüsző egységek átmetszése- sérülése különböző mértékben elkerülhetetlen. A meghatározott módon sérült graftokból egyáltalán nem, vagy csak gyengébb hajnövekedés várható a sérülés mértékétől függően.  A hajbeültetés műtét során némi technikai veszteség elkerülhetetlen, de ha ez kb. 5% , az érdemben nem befolyásolja a műtét eredményét. A transzekciós arány  nem befolyásolja a műtét közvetlen eredményét, hiszen a hajnövekedést nem produkáló átmetszett graftok nem kerülnek beültetésre. A transzekció jelentősége inkább az adóhely szempontjából számít, túl magas arány csökkenti adóhely sűrűségét, illetve a későbbi műtétek során felhasznáható hajmennyiséget. Ezért van jelentősége, hogy a transzekciós arányt alacsonyan tartsuk.
Erről többet itt olvashat...

  • Korszerű hajbeültetés eljárások, egyénre szabott, pontos végrehajtás.

A műtéti technika természetesen igen lényeges az eredményesség szempontjából. Véleményünk szerint  minden olyan hajbeültetés technika elfogadható és igazolhatóan szakszerűnek minősül, amely után teljes értékű, természetes és jó vizuális hatás érhető el. Ezért nem lehet kiemelni csak egyfajta módszert-technikát mint olyat, amely biztosan jobb lenne mint a többi. Ezzel szemben a felkészült hajbeültetés sebész többfajta módszert is ismer. Az eljárások egymással kombinálhatóak, így tudjuk az adóhelyet legjobban kihasználni és a legtöbb hajat átültetni.

FUT csíkvételi és FUE kihúzásos módszerrel egyforma eredményt  biztosítunk pacienseinknek !

Véleményünk szerint felkészült hajbeültetés klinikán minden elérhető fejlett módszert kell tudni ajánlani az érdeklődőknek.
A Sikos  Hajbeültetés Klinikán rendelkezünk a legkorszerűbb hajátültetés- hajbeültetés eljárásokban való gyakorlattal. Klinikánkon ezért a  FUT csíkvételi és FUE egyenkénti kihúzásos eljárással teljesen egyenrangú eredmény elérését tudjuk biztosítani (természetesen mindig az adott körülmények függvényében.) Egy paciens számára az előnyös módszert mindig egyéni elbírálás alapján sok szempont figyelembe vételével tudjuk megválasztani.
Szakmailag mindkét eljárás teljesen elfogadott és szakszerű, mindegyik technikának vannak előnyei és "hátrányai". Erről többet olvashat itt...

FUE hajvétel

A Sikos Klinikán végzett eredményes hajbeültetés műtét záloga, hogy az adott pacienshez  leginkább illő módszerrel ép follikuláris (hajtüsző) egységeket (nem hajszálakat!!)  nyerünk ki az adóhelyről, ezek kellő mennyiségben és a megfelelő módon kerülnek átültetésre, mert csak így lehet biztosítani a hajbeültetés jó eredményét! A hajbeültetés sikere nem a kacifántos (egyébként is semmitmondó) elnevezésen, hanem a hozzáértő végrehajtáson múlik! Ahol csak a bevétel a cél, könnyen szenvedhet csorbát a szakmai profizmus.

A follikuláris egység graftok alkalmazásával lehet teljesen természetes eredményt elérni. A follikuláris egységek önálló anatómiai- fiziológiai egységek, amelyeket teljes épségben és minőségben kell átültetni, mert csak így lehet biztosítani az átültetett hajszálak teljes értékű növekedését! Nem elég FUE műtétnél csak "kilukasztani" a fejbőrt, átmetszett, félbevágott hajhagymákat,  értéktelen szöveteket átültetni, mert az nem vezet megfelelő hajnövekedéshez.

A Sikos Hajbeültetés Klinikán (Budapest) a hajbeültetés műtétek az alkalmazott módszertől függetlenül felületes, kis megterheléssel járó, helyi érzéstelenítésben végzett ambuláns beavatkozások.

Minőségi hajnövekedés biztosítása ultrafinom technikával és műszerezettséggel

Úgynevezett ultrafinom műtéti technikákat alkalmazzuk, mely a hajszálcsoportok- follikuláris egység graftok nagy nagyítással történő kivételét, feldolgozását, teljesen atraumatikus (sérülésmentes) kezelését és beültetési technikáját jelenti. Ezekkel a mikrosebészeti jellegű eljárásokkal tudunk nagy graftszámot és ennek megfelelő hajsűrűséget elérni, illetve problémamentes és természetes eredményt produkálni. A műtét végrehajtásakor minden egyes pacienshez, az egyéni szöveti viszonyokhoz, az eltérő vastagságú - minőségű  hajszálakhoz- follikuláris egységekhez alkalmazkodva választjuk meg a szükséges eszközöket, melyből a kihúzás és a beültetés céljára kb. tucatnyi ultrafinom, mikrosebészeti jellegű műszer és eszköz áll különböző méretetekben rendelkezésünkre.

Nagy nagyítású operációs szemüveg FUE mikrokörkések
Nagy nagyítású,  hidegfényforrású fejfénnyel szerelt operációs szemüveg, nélkülözhetetlen a pontos graftvételhez
Mikrokörkések FUE hajvételhez
Hajvételi motor FUE hajbeültetés műtéthez Hajvételi motor kézidarabja a tűvel FUE hajbeültetés műtéthez
Hajvételi motor FUE hajbeültetés műtéthez Hajvételi motor kézidarabja a tűvel FUE hajbeültetés műtéthez

Sikos Hajbeültetés Klinikán gyakorlott orvosunk kezében a hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) műtéttel elérhető eredmény igen hatásos és teljesen természetes.

Az elérhető eredmény minden paciens esetében egyénileg mérlegelhető és állapítható meg.
A befogadó hely kiterjedtsége, az adóhely kapacitása, a megfelelő sűrűségre való törekvés együttesen határozza meg a beültethető-beültetendő graftok (illetve az ennek megfelelő hajszálak számának) mennyiségét. Ez napi gyakorlatunkban műtétenként általában 2000- 3000 follikuláris egység graftot, kb. 4000-6000 hajszálat jelent.  Jól érthető, hogy ugyanolyan mennyiségű haj átültetésekor a vizuális hatás akkor jobb, ha erősebb, sötétebb, vastagabb hajszálakat tudunk felhasználni a pótláshoz.

A follikuláris egység graftok körül nincsen hegesedés, a bőr szintjéből egyenletesen, szokásos módon emelkednek ki a hajszálak. Különös figyelmet fordítunk az elülső hajzóna területére. Ez a rész a legszembeötlőbb, az elülső hajvonal természetes hatását az 1-2-es follikuláris egységek speciális elhelyezésével tudjuk biztosítani. Az átültetett hajhagymák legalább 95 -98% -nak megtapadása garantálható megfelelő technika alkalmazása mellett.

Több körülménytől függ a kialakítható hatás.
Ezek közüll leglényegesebb az adóhelyen lévő hajsűrűség, hajminőség (hajvastagság, tartás, erősség, színezettség).  De befolyásolja a fejbőr szöveti minősége, esetleges hegei, sőt a haj-bőr színkontraszt is. Mindenképpen javasolt az újonnan kinövő hajat legalább 3-4-5 cm hosszan viselni, hiszen így biztosítható megfelelően a fejbőr fedése. Nagyon rövid haj viselése nem javasolt a műtét után, mert akkor nincs fedő hatása az átültetett hajnak. Ez egyben azt is jelenti, hogy 1-2 cm-es hajviselettel többnyire nem is érdemes hajbeültetés műtétet végeztetni!

A hajhagymák regenerációja az átültetés után általában kb. 2 -3 hónapot vesz igénybe, ezután kezd el növekedni a hajszál. Innentől fogva havi kb. 1 cm-t nő és minden tulajdonságában megfelel az eredeti helyén nőttnek. Így ugyanúgy lehet mosni, festeni, vágni egyaránt. Természetesen a végső eredmény szempontjából kiemelkedő jelentősége van az alkalmazott technikának, illetve annak precíz, aprólékos és gyakorlott szakemberek által történő végrehajtásának.

A hajbeültetés ismételhető a jobb hatás érdekében

A hajsűrűség növeléséhez, újabb területek fedéséhez legkorábban 6-8 hónap múlva a hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció ) megismétlésére kerülhet sor, ilyen módon hozva létre akár az eredetit megközelítő állapotot. Szokásos stratégia szerint először az elülső, leginkább szem előtt lévő terület fedését végezzük el, másodszorra érdemes a fejtető, illetve a hátsó terület pótlását elvégezni. Amennyiben a paciens igényli, illetve ha szükség és lehetőség van rá (adóhelytől függően) akár harmadik, sűrítő műtét elvégzése is szóba jöhet.  Az időben és megfelelő módon végzett hajbeültetéssel a hajas megjelenés még komolyabb hajvesztés mellett is szinten tartható!
Még több érdekes, aktuális, friss információ a Sikos Hajbeültetés Blogon!

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében.