Sikos dr. hajbeültetés szakmai továbbképzései, nemzetközi előadásai az elmúlt években

Sikos dr. részt vett a Hajkutatási és FUE Hajbeültetés továbbképzésen Isztambulban 2011 májusban.

Legújabb hajbiológiai kutatási eredmények és FUE hajbeültetés technikák a világ vezető sebészeinek részvételével

Különleges esemény színhelye volt 2011. májusban a Transmed klinika Isztambulban. A nemzetközileg jól ismert hajbeültetés klinika vezetője, dr. Melike Kulahci által szervezett ISHRS workshopon részt vett a szakma több tucat jeles képviselője a világ minden részéről Ausztráliától Svédországig, az Egyesült Államoktól Koreáig. A továbbképzési izgalmas témái a hajbiológai kutatások legfejlettebb eredményeit és jövőbeli lehetséges kezelési lehetőségeit, valamint a ma elérhető legeredményesebb hajbeültetési technikák elméleti és gyakorlati ismertetését ölelték fel. A vezető hajsebészek közül műtéti bemutató tartott  dr. Jerry Wong (lateral slit technika) dr. Jennifer Martinick, dr. Ron Shapiro (hajvonal képzés, "dense packing") dr. Bob Haber és dr. Bessam Farjo ( mindketten az ISHRS előző elnökei) műtéti tervezés és befogadó terület ellátása, valamint dr. Jerry Cooley az Acell Matristem alkalmazása a befogadó és az adóhelyen. A Transmed orvosai az igen gyors és eredményes gépi FUE technikákat (motorizált FUE hajvétel) demonstrálták.

Elméleti témák között szerepelt a prostaglandinok, bimatoprost hatása hajnövekedésre, extracelluláris matrix alkalmazása, PRP és LLT (alacsony frekvenciájú lézer) alkalmazása, hajbiológiai kutatások, hajtüszők neogenesise- azaz hajtüszők tenyésztése sejtekből, hajmultiplikáció (hajklónozás) lehetőségei, thymus peptidek alkalmazása és sok más ígéretes kutatási eredmény, melyek igen valószínűleg fontos szerepet fognak játszani a jövőben a kopaszodás, hajhullás kezelésében.

dr. Besssam Farjo és dr. Sikos
dr. Farjo műtét közben dr. Ron Shapiro és dr. Sikos dr. Bob Haber és dr. Sikos dr. Besssam Farjo és dr. Sikos

Sikos dr. Istanbul kongresszuson

Sikos dr. sikerrel szerepelt a 2009 -es ISHRS kongresszuson Amszterdamban

Sikos dr. sikeres előadást és video bemutatást tartott FUE hajbeültetésről a 17. ISHRS kongresszuson a szakma néhány vezető sebészével együtt. A FUE hajbeültetés szekcióban Sikos dr. együtt szerepelt dr. Harris-al, dr. Lorenzoval és dr. Baumannal, a technika ismert szakértőivel.


Sikos dr. FUE hajbeültetés továbbképzésen Denver, 2006 április

2006 április 21-23 között került megrendezésre az ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery) regionális FUE workshopja ( szakmai továbbképző fórum ) Denverben (Colorado, Egyesült Államok), melyen részt vett dr. Sikos Géza, a Sikos Plasztikai Sebészet, Hajbeültetés Klinika vezetője. A workshop témája a follikuláris extrakcióval  (FUE) történő hajbeületés technikaalkalmazásának ismertetése és a tapasztalatok összegzése volt, illetve  a téma avatott és hozzáértő szakérőivel lehetett találkozni és ismereteket cserélni. Az elméleti előadásokon kívül 3 napon keresztül lehetőség nyílt arra, hogy a kurzus hallgatói műtétekben vegyenek rész a vezetőkkel együtt.

11 országból 25 résztvevővel zajlott a rendezvény. A előadók és a műtétek bemutatói a szakma vezető sebészei közül kerültek ki, akik már több év óta gyakorolják az extrakciós donorvételi technikát. A kurzust dr. James Harris vezette, az ő rendelőjében zajlottak a beavatkozások. Dr. Harris az általa bevezetett SAFE-Scribe módszert és eszközt ismertette a résztvevőkkel, mely igen elterjedt technika a FUE módszert gyakorlók körében. dr. Paul Rose (az ISHRS 2006. évi elnöke), dr. Mark DiStefano és dr. William Rassman voltak még az előadók, mindannyian egyéni technikákról, eszközökről és több éves tapasztalatról számoltak be. Nagyon érdekes volt hallani tőlük, hogy az extrakciós technika a hajátültetésre jelentkezők között kb. 10%-nál jön szóba, egyébként a többi esetben a csík technika alkalmas legjobban a paciensek eredményét biztosítani. Szintén nagyon hasznos volt megismerni azt a sok információt, amelyeket a résztvevők ( maguk is sok tapasztalattal rendelkező kollégák) egymást között osztottak meg. Sikos dr. az itt szerzett ismereteket jól tudja majd hasznosítani paciensei ellátásánál.

drs. Rassman, Harris, Sikos Sikos dr. FUE továbbképzési diplomája
dr. W. Rassman, dr. J. Harris és dr. Sikos Denverben a  találkozó szünetében A FUE kurzus elvégzést igazoló diploma

Sikos dr. meghívott előadó volt az európai plasztikai sebészeti szakvizsga (EBOPRAS) kurzuson hajbeültetés témában. Budapest, 2006 november.

Ebopras kurzus diploma2006 november 7-9 került megrendezésre dr. Gulyás Gusztáv vezetésével Budapesten az EBOPRAS (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery) szokásos évi európai szakvizsgája, illetve az ezt megelőző kurzus. Európa 24 országából jöttek kollégák, hogy letegyék a vizsgát. Az európai szakvizsga nagyon magas szintű felkészültséget igénylő vizsga, melynek sikeres letétele garancia arra, hogy az illető orvos könnyen találhat munkát az európai unió bármely országában. Jelentősége így elsősorban szakmai presztizsében rejlik.

A vizsgáztatók a legjelentősebb európai plasztikai sebészek közül kerülnek ki. A vizsgát megelőző felkészítő -összefoglaló kurzuson az adott szakterületen elismert orvosok tartanak  előadást a jelölteknek és érdeklődőknek.

Ebben az évben a hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció ) témakörben dr. Sikos Gézát kérték fel az átfogó ismertető előadás megtartására Hair Restoration Surgery címmel, ami komoly szakmai megtiszteltetésnek számít. A sikeres előadás után a szakvizsgajelöltek kiemelt érdeklődése tanúsította a tevékenység iránti fokozott figyelmet.

 

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében.